Wat is de vereiste vulcapaciteit van uw wasmachine?

Er zijn bij het kopen van een wasmachine verschillende zaken waar u rekening mee zult willen houden. Eén van deze zaken is de maximale vulcapaciteit waar de machine over beschikt. Deze capaciteit maakt duidelijk hoeveel kilogram aan wasgoed u per wasbeurt kwijt kunt in de wastrommel. Het merendeel van de wasautomaten beschikken over een trommelinhoud van ofwel 6,7 ofwel 8 kilogram. Vandaag de dag is het echter zo dat er ook steeds meer wasmachines bestaan die over een nog grotere capaciteit beschikken. Deze modellen kenmerken zich dan door een maximale vulcapaciteit van 10, 11 of zelfs zomaar even 12 kilogram vuile was. De kans is bijzonder groot dat u nu denkt, hoe groter de vulcapaciteit van de wasmachine hoe beter… toch is dat niet helemaal juist. We vertellen u hier graag meer over op deze pagina!

​Koop niet zomaar de wasmachine met de grootste trommel

In eerste instantie geldt voor het merendeel van de mensen dat ze inderdaad denken, hoe groter hoe beter. Toch is dat niet juist. In de praktijk is het namelijk zo dat u er altijd voor moet kiezen om een wasmachine te kopen die over een vulcapaciteit beschikt die perfect aansluit op uw wensen en noden. Waarom is dit nu precies zo belangrijk? Zeer eenvoudig. Onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat een wasautomaat over de meest energiezuinige eigenschappen beschikt wanneer de trommel zo optimaal mogelijk is gevuld. Een onderzoek dat in het verleden is uitgevoerd door de Consumentenbond heeft bijvoorbeeld duidelijk gemaakt dat het merendeel van de mensen slechts 60 procent van hun wastrommel per wasbeurt benutten. Dat is eigenlijk niet interessant. Er wordt in dit geval namelijk evenveel energie en water verbruikt als bij een volle trommel terwijl er slechts 60 procent van de volledige capaciteit aan vuile was in steekt…

​Hoe weet u welke vulcapaciteit u nodig heeft?

Voor heel wat mensen geldt dat ze de nodige problemen ondervinden met het achterhalen van de vulcapaciteit die ze nu precies nodig hebben. Toch is het in de praktijk vrij eenvoudig mogelijk om te wegen hoeveel kilogram was u per wasbeurt kunt insteken. Hoe dan? Zeer eenvoudig. In eerste instantie weegt u de wasmand leeg. Zo weet u hoeveel deze precies weegt zonder dat er wasgoed in terug te vinden is. Doe er vervolgens alle vuil was in en weeg opnieuw. Op deze manier kunt u vaststellen hoeveel de was zelf weegt en welke capaciteit er precies is vereist voor uw huishouden.

Bovenstaande is een vrij eenvoudige manier om te achterhalen hoeveel gewicht aan vuile was u heeft. Voor heel wat mensen geldt echter dat ze graag een indicatie zouden willen krijgen. Die kunnen wij u geven. Voor een huishouden bestaande uit één of twee personen is het bijvoorbeeld doorgaans voldoende om een wasmachine te hebben met een vulcapaciteit van zo’n 5 à 6 kilogram. Een trommelinhoud van 6,7 of 8 kilogram wordt aangeraden aan huishoudens bestaande uit drie of vier personen.

Heeft u een gezin van vijf personen of meer? In dat geval wordt het aangeraden om te kijken naar een wasmachine die een vulcapaciteit heeft van ten minste acht kilogram.

Geef een reactie