De verschillende wasprogramma’s van uw wasmachine uitgelicht

Fabrikanten van wasmachines stellen tegenwoordig alles in het werk om er voor te zorgen dat uw kleding op de meest optimale wijze kan worden gewassen. Daarvoor heeft men er voor gekozen om verschillende wasprogramma’s in het leven te roepen. Wanneer u voor het eerst de beschikking krijgt over een wasmachine met een groot aantal van deze programma’s is dat waarschijnlijk best even slikken. Is het voor u niet meteen duidelijk wat deze verschillende wasprogramma’s u allemaal voor u kunnen betekenen en wilt u daar graag verandering in brengen? Verdiep u dan beslist even in de aangegeven informatie hier op deze pagina!

​Welke verschillende wasprogramma’s bestaan er?

Wanneer u er vandaag de dag voor kiest om een wasmachine te kopen zult u kunnen vaststellen dat deze altijd beschikt over een behoorlijk aantal verschillende wasprogramma’s. Het bekendste programma van allemaal is natuurlijk ‘katoen’. Zoals de naam reeds laat vermoeden betreft dit een standaard wasprogramma voor het wassen van katoenen wasgoed. Dit programma kan eveneens worden gebruikt voor het uitvoeren van de metingen met betrekking tot het energielabel. Het tweede programma is het synthetische programma. Dit wasprogramma wordt gebruikt voor synthetische stoffen. Het kan hierbij onder meer gaan om de volgende:

  • Viscose;
  • Nylon;
  • Acryl;
  • Polyester;

Het derde programma is deze van ‘handwas’. Voor dit programma geldt dat ze wordt gebruikt voor het wassen van delicaat textiel die dus in principe normaal met de hand zou worden gewassen. Uiteraard is het zo dat de meeste wasmachines tegenwoordig ook over een speciaal wolprogramma beschikken. Dit programma zorgt er voor dat u zonder zorgen uw wollen kledingstukken kunt gaan wassen in de wasmachine die u heeft aangekocht.

​Wat is een opfrisprogramma?

Vandaag de dag kan er worden vastgesteld dat een wasmachine ook veelal wordt voorzien van een zogenaamd opfrisprogramma. Het gaat hierbij om een speciaal programma die een degelijke hoeveelheid aan was (doorgaans zo’n 2 à 3 kilo aan wasgoed) op een tijdspanne van zo’n 15 à 30 minuten kan opfrissen. Wilt u ook graag met uw wasmachine de beschikking hebben over een dergelijk opfrisprogramma? Dan is het altijd belangrijk om de aanwezigheid daarvan even te controleren voordat u tot aankoop over gaat.

​Wasprogramma’s die beschikken over een specifieke functie

In de basis is het zo dat wasprogramma’s in het leven worden geroepen en gebaseerd zijn op basis van een bepaald type stof. Dit geldt echter niet voor alle wasprogramma’s. Er zijn er dan ook in het leven geroepen die specifiek gebruikmaken van een bepaalde functie. Voorbeelden hierbij zijn bijvoorbeeld:

  • Het anti-allergie programma;
  • Het impregneer programma;

Het impregneer programma is er één die werkt samen met een speciaal impregneermiddel. Dit middel zorgt er in combinatie met dit programma voor dat uw outdoorkleding waterafstotend kan worden gehouden. Het anti-allergie programma is er op haar beurt dan weer één waarbij er gebruik wordt gemaakt van een significante extra hoeveelheid aan spoelbeurten. Bovendien wast ze ook op een hogere temperatuur. Op deze manier zullen mensen die last hebben van een allergie uiteraard veel minder jeuk ervaren.

Geef een reactie